Известие

Collapse
No announcement yet.

Странна промяна в моята красавица

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странна промяна в моята красавица

Здравейте колеги
    Имам машината от 2г и няколко месеца и съм минал към 35 хил. км. Много съм доволен от нея с изключение на това че при яко сръчкване прави димна завеса отзад. Взех я чипосана от Италия и предполагах че пушенето е от чипа. От два месеца и минати към 2000км. обаче пушенето изчезна. Правих си десетки опити. Педала в ламарината от 1 до 6, каране и настъпване до червено при всички предавки и пушек няма или изпушва едва забележимо. Колата върви пак така добре ако не и една идея по добре. Не съм правил нищо по нея. Та въпроса ми е някой да е наблюдавал такова явление. Притеснявам се че както казват хората много добре не е на добре. Незнам да се радвам ли или да чакам нещо да стане.
    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Склонен сам да вярвам ,че много добре не е на добре, но дано да греша

Comment

Станало й е студено
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Georgi Sartliyski Покажи съобщение
        Склонен сам да вярвам ,че много добре не е на добре, но дано да греша
        Е това ме притеснява и мен. В началото се зарадвах много и я скъсах от пържене, но после си викам дали не иде нещо!!!

Comment

изглежда ми като затишие пред буря защо не и направиш някъде профилактика

Comment

Първоначално публикувано от Georgi Sartliyski Покажи съобщение
            изглежда ми като затишие пред буря защо не и направиш някъде профилактика
            Не е лошо като идея. Интересно че няма признаци за проблем. Машината върви та пее. Пу да не чуе дявола. Последния месец обиколих половин Б-я и машината се държи чудесно

Comment

дано всичко е наред

Comment

Според мен трябва да и направиш ремонт
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

или ти се е пробила ламаринката на EGR-a и той вече действа
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Или вече има друго гориво на любимата ти бензиностанция.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Виж за ЕГР не съм се сетил да погледна. Иначе гориво слагам от където ми падне. А дано пък горивата ни са станали Европейски./Да не повярва човек/

Comment

Коня преди да умре се напъва до последно..това майтап де...
                        Едната е запушена и с ремап,до тенекето газ пуши,другата без ремап с отворен ЕГР грам не пуши.Като и запуша ЕГР почва да пуши
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                          Коня преди да умре се напъва до последно..това майтап де...
                          Едната е запушена и с ремап,до тенекето газ пуши,другата без ремап с отворен ЕГР грам не пуши.Като и запуша ЕГР почва да пуши
                          Като я взех пушеше яко при настъпване. Запуших ЕГР а, пак същото. Постепенно свикнах но все при изпреварване погледа ми е в огледалото дали няма облак. Изведнаж газ до ламарината, изтрелване като на самолет и о чудо няма пушек. И това ако не е чудо!) Правилно викат хората това Алфа е специално животно, има си сорствено мнение!

Comment

Ш, ало, врачките! Оти плашите човеко?

1. Имаш ли катализатор?
                            2. Сипвал ли си добавка в горивото?
                            3. Кога последно сменя въздушния филтър?

Дим при яко настъпване имаше и при мен преди време. Слушал съм 1000000 тези.
                            Реално се оказа:
                            1. Некоректна работа на дебитомера (извън параметрите)
                            2. Некоректна работа на МАП-а

Моя съвет :
                            Свали мап сензора (черен датчик върху всмукателя с букса с 3 кабела захванат с болт 6 мм - ключе 10, измии го със спрей за чистене на нагари и т.н. и го сложи отново.

Качете колата на диагностика и пуснете реални и измити стойности на дебитомера и мап-а и гледайте какво става! При мен кривата на реалните стойности на дебитомера беше доста под очакваната (измита) стойност и въпреки това не даваше грешка. Смених го с друг за проба - О ЧУДО! Не само, че спря да пуши като локомотив, а и намали малко разхода и стана доста по-динамична.

п.п - ЕГР-то такива смрадове вкарва, че не е истина. Дори и след запушването му с 2 тапи още имаше мизерии вътре в мотора и 2 пъти мих МАП-а. Сега от 8 месеца се е закротила, ама до кога ли...
                            ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                            ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                            Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                            Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Ама он иска да знае, защо е спряла да пуши
                              sigpic

Comment

Working...
                              X